Wysoka zawartość kwasów
tłuszczowych omega 3 w idealnych proporcjach EPA:DHA (3:2)
Zastosowanie zaawansowanej technologii produkcji -
destylacji molekularnej, gwarantującej większą stabilność
produktu oraz uzyskanie bardzo czystego, skoncentrowanego
oleju rybnego. Mniejsze kapsułki żelowe,
łatwiejsze do połknięcia.
Fauna i flora mórz nie tylko mogą cieszyć
ludzkie oko, ale stanowią także bogate źródło substancji
niezbędnych dla zdrowia – przyczyniają się bowiem do
wspierania prawidłowego funkcjonowania naszego organizmu.
Opakowanie zawiera 100 żelatynowych kapsułek.
Skład Koncentrat
oleju rybnego 600 mg EPA (kwas eikozapentaenowy)
180 mg DHA (kwas dokozaheksaenowy) 120 mg
Sposób użycia: Sposób
użycia: 1-3 kapsułki dziennie po posiłku.
Omega 3 concentrate - kiedy i dla kogo?
Dla
wszystkich osób potrzebujących wsparcia w utrzymaniu: -
prawidłowego funkcjonowania serca, - prawidłowego
ciśnienia krwi, - odpowiedniego poziomu lipidów, -
prawidłowego rozwoju układu nerwowego i efektywności pracy
mózgu, - dla osób żyjących w stresie.
Uwaga! Suplement
diety nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej
diety. Nie należy przekraczać zlecanej porcji do spożycia
w ciągu dnia. Produkt należy przechowywać zamknięty w
suchym i chłodnym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci.
Niezbędne kwasy tłuszczowe
Wielu badaczy zadaje sobie pytanie, czy istnieje związek
pomiędzy dietą a chorobami układu sercowo-naczyniowego. A
jeśli istnieje, to na czym on polega? Naukowcy Bang,
Dyerberg oraz ich współpracownicy zauważyli, że populacja
Eskimosów zachodniej części Grenlandii rzadko choruje z
powodu chorób układu sercowo-naczyniowego. Ich dieta jest
szczególnie bogata w ryby i inne owoce morza – zawiera duże
ilości białka, tłuszczów oraz małe ilości cholesterolu.
Ale przecież społeczeństwa
wysokorozwiniętych krajów Europy oraz Ameryki również
spożywają duże ilości białka oraz tłuszczów, a mimo to
zagrażają im choroby serca. Jak to wytłumaczyć? Różnica
polega na tym, że w pożywieniu Eskimosów znajdują się duże
ilości białek oraz tłuszczów pochodzenia morskiego,
zwłaszcza wielonienasyconych kwasów tłuszczowych typu
omega-3.
Spożywając ryby, Eskimosi przyjmują co najmniej 10
razy więcej kwasów tłuszczowych omega-3, niż ludzie żyjący w
krajach wysokorozwiniętych. Odpowiednia ilość
kwasów tłuszczowych omega-3 (5-8 g dziennie) jest korzystna,
ponieważ przyczynia się ona do utrzymania prawidłowego
poziomu trójglicerydów we krwi oraz wspomaga właściwą pracę
mięśnia sercowego, a także wpływa na proces krzepnięcia
krwi. Kwasy tłuszczowe omega-3 (a bardziej precyzyjnie –
kwas dekozaheksaenowy) są bardzo istotne we właściwym
rozwoju układu nerwowego. Z tego powodu są one zalecane
także kobietom w ciąży. Głównym naturalnym źródłem tych
kwasów tłuszczowych są ryby morskie (zwłaszcza makrela i
łosoś). Spośród ryb słodkowodnych większe ilości kwasów
tłuszczowych omega-3 zawierają: tołpyga biała (Hypophthalmichthys
molitrix) i tołpyga pstra (Hypophthalmichthys nobilis). |