SLIM FORMULA               
TRIMEX WMS  
Dodatkowe produkty  
  Nopalin  
  Citrimax & Chromium  
  AC Zymes  
  Chromium Max  
Maksymalny efekt  
Dieta  
  zgodna z grupą krwi  
  rozdzielna  
Typy budowy ciała  
Oczyszczanie  
Ocean 21
Liquid Chlorophyll
ParaProteX
Pure Yucca
Detox Patch - plastry
Stres a odchudzanie  
Rhodiolin
Stress Management
Miażdżyca a odchudzanie  
Cukrzyca a odchudzanie  
Pomoc w trawieniu  
  Digestve Enzymes  
  Meal Time  
   


Grupa krwi AB   "Enigma"                                  A   B   AB   O

             Grupa krwi "AB" jest najmłodszą z grup, istniejącą najwyżej od 1500 lat. Jest ona wynikiem połączenia genetycznego grupy "A" i "B". Ta genetyczna dwoistość sprawia, że nie da się jednoznacznie określić jej cech i skłonności dlatego też dr Adamo określił ją jako enigmatyczną. Czasami złożone antygeny tej grupy "AB" charakteryzują się właściwościami typu "A", w innym przypadku wykazują cechy przypisane grupie "B". Najczęściej jednak są kombinacją ich największych sił i słabości.

            Osoby z grupą "AB" nie powinny jeść zbyt wiele mięsa. Większość żywności, która jest polecana lub nie wskazana w grupach "A" i "B", jest na ogół również wskazana względnie zła dla grupy "AB". Wyjątek stanowią np. pomidory, których osoby z grupą "A" i "B" nie powinny spożywać, a osoby z grupą "AB" mogą spożywać bez żadnych dostrzegalnych skutków ubocznych. 

WSKAZANE: ryby i owoce morza

UNIKAĆ: kurczak, czerwone mięso 


Zbędne kilogramy możesz stracić eliminując ze swojego pożywienia mięso, pszenicę

  • Grupa krwi AB jest mieszanką wpływów genów A i B. Chociaż jesteś genetycznie zaprogramowany do konsumpcji mięsa, to jednak posiadasz zbyt niski poziom kwasu żołądkowego, dlatego też zjedzone mięso magazynowane jest w postaci tłuszczu.

  • Grupa krwi AB nie reaguje tak źle na gluten pszenicy jak grupa O i B, ale gdy zamierzasz schudnąć powinieneś unikać pszenicy, która powoduje zakwaszenie mięśni i nieprawidłowe wykorzystanie kalorii na energię. 

Żywność, która sprzyja
 utracie wagi:

  •  tofu - wspomaga metabolizm;

  • ryby i owoce morza - wspomagają metabolizm;

  • produkty mleczne - reguluja produkcję insuliny;
     

  • zielone warzywa - wspomagają metabolizm;
     

  • kelp - reguluje produkcje insuliny;
     

  • ananas - pomaga w trawieniu, stymuluje ruchliwość jelit.

Żywność, która sprzyja 
nabieraniu wagi:

  • czerwone mięso - słabo trawione, magazynowane w organizmie w postaci tłuszczu, zatruwa przewody jelitowe;

  • fasolka nerkowata - zakłóca wydolność insulinową, spowalnia tempo metabolizmu, przyczyna hipoglikemii;
     

  • fasolka limeńska - zakłóca wydolność insulinową, spowalnia tempo metabolizmu, przyczyna hipoglikemii;
     

  • nasiona - przyczyna hipoglikemii;

  •  kukurydza - zakłóca wydolność insulinową;

  • gryka - spowalnia tempo metabolizmu, przyczyna hipoglikemii;
     

  • pszenica - spowalnia tempo metabolizmu, zakłóca wydolność insulinową, powoduje nieefektywne zużywanie kalorii.


                     Podczas trawienia mięsa i drobiu grupa krwi AB zapożycza charakterystyczne cechy z grup krwi A i B. Podobnie jak grupa krwi A nie wytwarza wystarczającej ilości kwasu żołądkowego potrzebnego do trawienia mięsa i podobnie jak grupa B powinna unikać kurczaków zawierających lektyny aglutynujące krew.

                                                     1 , 2 dalej>>>

 

top